Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 230192 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 30

Festival tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture Grada Samobora sudjelovala je u nedjelju, 17. svibnja 2015. godine u Boćarskom domu u Zagrebu na Festivalu tehničke kulture. Zajednicu su na festivalu predstavljale naše dvije članice, Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike te maketari iz udruge Topor.
Učenici Josip Šuflaj i Martin Sokolović, zajedno sa svojim mentorima Josipom Barbićem i Markom Terihajem te voditeljem i predsjednikom Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivanom Vlainićem, predstavili su radove „Uređaj za automatsko mjerenje dimenzija prostora” i „Pametan ulaz”, s kojima su nekoliko dana ranije u Ivanić-Gradu osvojili zlato i broncu. Posebnu pozornost posjetitelja privukla je radionica 3D modeliranja i printanja, na kojoj je predstavljen najnoviji projekt DPTK&INF., aditivne tehnologije. Na radionici su prisutni mogli vidjeti kako se 3D model nekog predmeta nacrtan u računalu, uz pomoć 3D printera, polako pretvara u stvarni predmet. Neki posjetitelji su kući ponijeli suvenir u obliku 3D isprintanog imena.
Udruga Topor predstavila je minijature koje koriste u stolnim strateškim igrama, kao i načine njihove izrade, oblikovanja, modificiranja i bojanja.
Na Festivalu je bilo nekoliko stotina učesnika iz svih krajeva Hrvatske, a naš štand su s interesom razgledali mnogi učesnici i posjetitelji.
Fotografije pogledajte na našoj facebook stranici

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com