Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 230244 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 35

4ta “Occupy” biciklijada

Unatoc (ne)povoljnom vremenu, 4ta “Occupy” biciklijada od Samobora do Slanog dola je uspjesno odradjena. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji.

Biciklijada je okupila 60ak biciklista koji su zajednicki krenuli u policijskoj pratnj sa Trga Kralja Tomislava u Samoboru. Kolonu je predvodio iskusni Pedalinac Mladen Gaćeša koji je 2008. biciklom pedalirao od Zagreba do Pekinga na OI. Po dolasku u Slani dol, kratki pljusak nije omeo da se biciklisti u odličnoj atmosferi druže te uživaju u delicijama pri izletištu Gogo. Nekima nije bilo dosta pedaliranja, pa se bicikliranje produžilo do Japetića gdje se druženje nastavilo. Navodno se i dio druženja preselio u jednu od klijeti na Gradišću u isprobavanju prošlogodišnjeg bermeta.

Osim biciklista iz Samobora, Zagreba, Zaprešića i Sv. Nedelje, priključili su se i biciklisti iz Biograda. Vrijedi istaknuti jednog seniora među biciklistima – Vjeku Bašića inaće vlasnika poznatog ribljeg restorana iz Biograda, koji je bio zadivljen prirodom i gastronomskom ponudom. Nadamo se uskorom osnivanju biciklističkog kluba u Biogradu i zajedničkim biciklijadama.
Za istaknuti je još da je BK Pedalinac za potrebe BBK Krpelj biciklarnika poklonio pumpu za bicikl. Pumpa je pripadala preminulom Draženu Petroviću, te će taj prijateljski poklon pažnje ujedno služiti kao eksponat u prostorijama biciklarnika (http://www.bbk-krpelj.com/biciklarnik/)
Ukoliko vremenske (ne)prilike nastave svojim tempom, te kojim slucajem budemo imali toplu jesen, organizator se nada prirediti još jednu “Occupy” biciklijadu do kraja godine.
Nekoliko slika se nalazi u prilogu.

Ujedno molimo pomoć oko sakupljanja glasova za “Occupy” biciklijadu, koja je uvrštena u top 28 biciklistickih aktivnosti u Europi! Ukoliko već niste, svoj glas (like), molimo dajte na sljedečem linku:

Occupy Slani dol
https://www.facebook.com/events/364616760337416/?source=1

"Occupy" activity started to collect critical mass of cycling citizens and drive them to local place / household (and "occupy" it) where they have offer of traditional food.

... Prikaži više

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com