Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 321160 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 2

U 2023. godini više sredstava

U 2023. godini više sredstava za sport i tehničku kulturu

Zagrebačka županija u 2023. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture. Ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura danas je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec dodijelio predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskog školskog sportskog saveza (122.770 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).

„Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina. Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro 9 posto u odnosu na prethodnu godinu. Za potrebe Zajednice tehničke kulture osigurano je 109.230 eura što je također povećanje od 26 posto u odnosu na 2022. godinu“, rekao je Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tokom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

„Zagrebačka županija gradi škole i dvorane u našim gradovima i općinama kako bi svako dijete imalo jednaku šansu za bavljenje sportom i učenje, a s tom ćemo praksom rado nastaviti i u godinama koje su pred nama“, rekao je Kolarec.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio je Županiji na dobivenim sredstvima koja su ove godine i povećana. „Tu ćemo razliku iskoristiti za nadgradnju i pomoć vrhunskom sportu, da vrhunski sportaši nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove nego da im sve što trebaju za rad i napredovanje omogućimo u Zagrebačkoj županiji“, rekao je Bregović.

„Županijski školski športski savez Zagrebačke županije zasigurno je najjači savez u Republici Hrvatskoj koji usmjerava talentirane osnovnoškolce dalje u sportske klubove. Također, radimo na tome da naša djeca imaju što više aktivnosti na raspolaganju te da one u što većem broju budu besplatne“, rekla je Ivančica Valek, predsjednica tog Saveza.

„Iza Parasportskog saveza Zagrebačke županije stoje veliki rezultati, dvije paraolimpijske medalje, ali vjerujte mi da oni ne bi bili mogući bez velike podrške Zagrebačke županije koja iz godine u godinu raste“, rekao je njegov predsjednik Darko Matić dodavši da se svaki euro utrošen u sportaše s invaliditetom višestruko vraća.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuo je da je ta Županijska zajednica najvrjednija sastavnica tehničke kulture na državnoj razini. „Kao perpetuum mobile Zajednica uvijek daje više nego što se u nju uloži. U 20 godina koliko djeluje kroz nju je procirkuliralo više od 2000 učenika i mladih, od kojih je jedan od njih bio i Mate Rimac, a isto tako okupljamo i odrasle te hobiste i umirovljenike“, rekao je Vlainić dodavši da tehnička kultura nije samo robotika u kojoj postižu sjajna priznanja, već koketira i s umjetnošću u filmskoj i fotografskoj sekciji, a postoji i preklapanje sa sportom u zrakoplovnoj djelatnosti.

„Ovaj povećani iznos dodijeljenih sredstava garantira da će se brojnost sudionika povećati, ali i da će se dignuti kvaliteta neformalnih sadržaja koji obogaćuju onaj formalni dio obrazovanja u tehničkoj kulturi“, zahvalio je Vlainić.


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com