Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 304962 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 4

Samoborski inovatori na međunarodnom sajmu inovacija IENA od 27. – 30. listopada 2022.

Hrvatski inovatori ostvarili su sjajne rezultate na međunarodnom sajmu inovacija iENA 2022.

Hrvatski inovatori ostvarili su sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni sa 4 zlatne, 3 srebrnih i 4 brončane nagrade.

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora, hrvatski su inovatori tradicionalno sudjelovali na 73. međunarodnom sajmu inovacija iENA 2022. Sajam se održao od 27. – 30. listopada 2022. u Njemačkoj u gradu Nürnbergu,  gdje se predstavilo više od 500 inovacija iz 26 zemalja svijeta. Važno je istaknuti da se međunarodni sajam inovacija IENA održava više od 70 godina što ga svrstava među najstarije a time i među najuglednije u svijetu.

Kao dio Hrvatske selekcije inovatora tradicionalno su nastupili i predstavnici Samobora.

Tako je zlatnu medalju osvojila inovacija „Pametni virtualni prekidač PRO-I“ samoborskih studenata-inovatora Lovre Stipanovića, Josipa Oroza te mentora Ivana Vlainića iz Društva pedagoga tehničke kulture i informatike iz Samobora,

Srebrnu medalje osvojila je inovacija „Pametna PLANK strunjača“ koju su napravili srednjoškolski učenici-inovatori Erik Braun, Tin Oršić, Kristijan Crnić, Nikola Mirković, Luka Galunić i Gabrijel Dumbović koje su vodili nastavnici-mentori Ivan Vlainić i Stjepan Razum.

Od bojnih međunarodnih posjetitelja i uzvanika, podršku hrvatskim inovatorima na sajmu inovacija iENA došao je iskazati i Generalni konzul RH u Münhenu Vladimir Duvnjak. U sklopu sajma održane su brojne konferencije, STEM radionice i B2B skupovi koji su potakli velik interes posjetitelja i izlagača.

Matija Žugec, glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com