Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 310142 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 6

Osvojene županijske nagrade

Na redovitoj godišnjoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, održanoj 12. svibnja u Starom Čiču, članovi ZTKGS osvojili su čak četiri županijske nagrade “Rudolf Perešin”; tri godišnje nagrade te jednu za životno djelo.
Godišnje nagrade osvojili su Martin Sokolović, Luka Ivir i Josip Šuflaj za zapažene rezultate u tehničkoj kulturi iz područja inovatorstva. Učenici su, zajedno s mentorima iz Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora Josipom Barbićem i Ivanom Vlainićem osvojili brojne medalje na domaćim i inozemnim natjecanjima i sajmovima inovacija kao što su Međužupanijska izložba inovacija Ivanić – Grad, Međunarodna izložba inovacija iENA u Nunbergu i mnoge druge.
Nagrada „Rudolfa Perešina” za životno djelo dobio je predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Samobora Stjepan Črnjak, zbog iznimnog i trajnog doprinosa široj društvenoj zajednici iz područja tehničke kulture, gdje je bio inicijator, pokretač i realizator brojnih projekata koji spajaju tehničku kulturu i urbana rješenja prostornog uređenja grada Samobora. Također, bio je organizator mnogih znanstveno-popularnih i poduzetničkih predavanja, koja su promovirala tehničku kulturu među građanstvom, a slična predavanja organizirat će i u budućnosti. Osim navedenog, predsjednik Črnjak je nakon završetka profesionalne karijere uspješno napravio preustroj Društva inženjera i tehničara Samobor kao i Zajednice tehničke kulture Grada Samobora.
Kao što je i običaj, dobitnik nagrade za životno djelo Stjepan Črnjak zahvalio se u ime svih nagrađenih, te je napomenuo kako ga posebno raduje što je većina dobitnika godišnje nagrade tek na početku svog bavljenja tehničkom kulturom i promicanjem tehnike i tehničkog stvaralaštva, što je zasigurno zalog za dug i kvalitetan život i napredak društva.

Čestitamo svim dobitnicima.
Na našoj facebook stranici možete vidjeti nekoliko fotografija s manifestacije.


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com