Notice: Undefined variable: lokal in D:\HostingSpaces\ztkgs.hr\ztkgs.hr\wwwroot\inc\inc.php on line 24

Notice: Undefined index: seo_keyword in D:\HostingSpaces\ztkgs.hr\ztkgs.hr\wwwroot\inc\inc.php on line 45
.::: ZTKGS :::.

Predavanje dr. Semira Osmanagića


Predavanje čuvenog dr. Semira Osmanagića o bosanskim piramidama, održano 15. travnja u organizaciji Društva inžinjera i tehničara Samobor, privuklo je u Malu dvoranu Galerije Prica brojne znatiželjnike koji su iz prve ruke htjeli doznati više o fenomenu ovih piramida.


Svojim tvrdnjama kako su Bosanska piramida Sunca i Bosanska piramida Mjeseca najstarije i najveće na svijetu, veće i starije od najpoznatijih egipatskih piramida, dr. Osmanagić već duži niz godina izaziva interes svjetske i domaće javnosti, pokušavajući promijeniti stavove i mišljenja povjesničara i brojnih stručnjaka koji su se bavili istraživanjima o piramidama. Kao antropolog i najmlađi član Akademije prirodnih znanosti u Moskvi te profesor Američkog sveučilišta u BiH, nakon dugogodišnjih znanstvenih istraživanja smatra da je gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti zapravo pogrešno.
Kako bi potkrijepio svoja otkrića, osnovao je i neprofitnu Fondaciju Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, koja podupire multidisciplinarna naučna istraživanja kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela u Visokome (BiH). Od tada su brojni svjetski stručnjaci zaokupljeni bosanskim piramidama, istražuju arheološke, energetske, astrološke i druge fenomene ovih piramida, pretvarajući ih tako u svjetski projekt koji u Visoko privlači ne samo istraživače, već i tisuće turista, volontera, medija i znatiželjnika.

izvor: Glasnik SSN -M.K.
ARHIVA

PODJELI SA PRIJATELJIMA